Placeholder

Filip even geen koning maar voorleesvader

Koning Filip heeft zich maandag van een andere kant laten zien tijdens een bezoek aan een Vlaamse basisschool in Kampenhout. De Belgische vorst las een verhaal voor aan kinderen uit groep 3 in het kader van de Belgische Voorleesweek.

Normaal gesproken is de Voorleesweek een karweitje voor koningin Mathilde, maar dit jaar nam Filip de taak voor zijn rekening omdat het thema dit jaar voorleespapa's is.

'Jullie weten wie ik ben?', vroeg Filip de kinderen aan het begin van zijn bezoek, zo is te zien op beelden van de VRT. 'Ik ben koning Filip, maar vandaag ben ik geen koning. Vandaag ben ik gewoon een vader. Want ik heb ook kinderen, en wij thuis lezen ook boeken voor aan onze kinderen'.

De kinderen waren na afloop enthousiast over de voorleescapaciteiten van Filip. Zo noemde een meisje hem 'beter dan mijn papa' en roemde een jongetje zijn 'intonatie'.

Voor Filip zat het er na de voorleessessie nog direct op. De koning ontmoette ook andere voorleesvaders en en stopte de papa's ook enkele tips toe. 'U creëert een band met uw kinderen en kleinkinderen. Het is belangrijk voor hun verbeeldingscapaciteit. Met de computer gaan ze dat moeilijk ontwikkelen. Maar hiermee denken ze aan een heleboel dingen'.