Filip en Mathilde sluiten staatsbezoek af in Porto

Het Belgische koningspaar heeft het driedaagse staatsbezoek aan Portugal woensdag afgesloten. Op de laatste dag hadden koning Filip en koningin Mathilde nog een volle agenda tijdens een bezoek aan de stad Porto.

Waar op de eerste twee dagen Lissabon op het programma stond, reisden Filip en Mathilde woensdagochtend naar het noorden van het Zuid-Europese land. Op de luchthaven van Porto werden ze ontvangen door de burgemeester van de stad, Rui Moreira.

Daarna bezochten Filip en Mathilde onder meer het Serralves Museum en lunchte het paar met zakenmensen in het Palácio da Bolsa, op uitnodiging van de burgemeester. Ook stond er een bezoek aan de kerk van São Francisco op het programma. Het staatsbezoek werd aan het einde van de middag afgesloten met een wandeling door de binnenstad en langs de kades van de Douro-rivier. Ze kregen daarbij gezelschap van de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa.

Met het koningspaar reisde de afgelopen dagen een delegatie van 170 mensen mee, onder hen minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem en de leiders van de deelstaten. Tijdens het bezoek werden achttien akkoorden op het gebied van handel, cultuur en onderwijs ondertekend

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen