Placeholder

Filip en Mathilde ronden bezoeken af

Koning Filip en koningin Mathilde besluiten woensdag hun serie kennismakingsbezoeken in de hoofdstad en het arrondissement Brussel. Deze zogenoemde Blijde Intrede is op een later tijdstip aan de reeks visites toegevoegd. Eerder bezocht het koningspaar al de tien provincies en de Duitse gemeenschap.

Het bezoek aan Brussel, waar burgemeester Freddy Thielemans net zijn terugtreden heeft aangekondigd, volgt het bij de eerdere kennismakingsbezoeken gevolgde stramien. Om 11 uur gaan Filip en Mathilde eerst naar het Brussels parlement, waar ze worden toegesproken, een cadeau krijgen en het Gulden Boek tekenen.

De volgende stop is het Brusselse stadhuis aan de Grote Markt. Daar schuift het koningspaar aan voor een werklunch, wordt andermaal het gastenboek getekend, is een muzikaal optreden en wordt een groepsfoto gemaakt. Om even voor twee uur komt dan de bevolking aan bod. Filip en Mathilde die in 1999 in dit stadhuis voor de wet trouwden, verschijnen op het balkon en maken dan een wandeling van bijna een uur over de Grote Markt alvorens weer naar huis te gaan.

Vrijdag is het eerste buitenlandse kennismakingsbezoek in Den Haag.