Filip en Mathilde met Trump in Davos

Koning Filip en koningin Mathilde gaan eind januari naar het Wereld Economisch Forum in Davos. Dat heeft het paleis laten weten. Het koningspaar wordt onder anderen vergezeld door premier Charles Michel en vicepremier Alexander De Croo.

Het Belgische koningspaar loopt de kans de Amerikaanse president Donald Trump tegen het lijf te lopen. Een woordvoerder van het Witte Huis kondigde dinsdag aan dat de president uitziet naar de bijeenkomst in het Zwitserse ski-oord. De verwachting is dat koningin Máxima dit jaar ook weer aanwezig is, in haar hoedanigheid als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN.

Filip en Mathilde gaan al een aantal jaren naar de bijeenkomst in Davos die dit jaar plaatsvindt onder het motto 'Creating a Shared Future in a Fractured World', het scheppen van een gezamenlijke toekomst in een versnipperde wereld. Koning en koningin zijn op 24 januari gastheer en gastvrouw bij een 'Belgian Power Reception', om België en in Davos aanwezige Belgische ondernemingen onder de aandacht te brengen.