Belgium Royals Pandemic Covid19 Coronavirus

Dit zijn volgens Mathilde de positieve kanten van de coronacrisis

Hoewel de coronacrisis natuurlijk veel uitdagingen heeft gebracht, heeft de pandemie volgens de Belgische koningin Mathilde ook een positieve kant. “We krijgen de gelegenheid om veerkracht te ontwikkelen en creatief te zijn”, aldus de koningin in een zaterdag gepubliceerd interview met drie Vlaamse kranten.

“Het heeft me ook doen nadenken. Bijvoorbeeld over de vraag: hoe kunnen we ondanks verminderde sociale contacten anderen zien en horen? Tijdens de eerste lockdown deed ik veel telefoontjes, bijvoorbeeld met mensen die geïsoleerd thuis zitten. Dat leverde fantastische gesprekken op. Zo’n telefoontje duurt niet zo lang, maar je gaat direct naar de essentie, naar wat er echt toe doet. Ik bewaar goede herinneringen aan die tijd”, zei Mathilde in gesprek met onder meer Het Nieuwsblad en De Standaard.

Dat Mathilde een interview gaf – via videoverbinding – had een bijzondere reden. Volgende maand bestaat het Koningin Mathilde Fonds ‘voor en door jongeren’ precies twintig jaar. Het werd in 2000 opgericht met de giften die Mathilde een jaar eerder had ontvangen ter gelegenheid van haar huwelijk op 4 december 1999 met (toen nog) prins Filip.

De kinderen van het koningspaar hebben ook geleerd van de voorbije maanden door met hun ouders honderden telefoontjes te plegen met bijvoorbeeld bejaarden. “Elk weekeinde maakten we daar tijd voor. Ik kan u garanderen dat we er veel voor terugkregen, ook emotioneel. Mijn kinderen zijn erdoor gegroeid als mens. Zonder die crisis hadden we dat niet beleefd.”

LEES OOK:

Gigantische kerstboom aangekomen op Paleis Soestdijk

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.