Placeholder

Belgisch paleis verhoogt beveiliging

Elk jaar stelt de Belgische koning in het park van Laken de serres open. Bezoekers van de Koninklijke Serres moeten nu echter rekening houden met verscherpte veiligheidsmaatregelen. Het dragen van een rugzak of een tas wordt sterk afgeraden.

De maatregelen zijn een gevolg van het verhoogde dreigingsniveau in België. Dit staat op de website van het Belgische hof. Ondertussen zijn medewerkers in de Koninklijke Serres van Laken met de laatste voorbereidingen voor de seizoensopening, volgende week vrijdag 15 april. Het Belgische hof deelde alvast wat foto's op Facebook van de laatste werkzaamheden.

De Koninklijke Serres van Laken zijn van 15 april tot 6 mei toegankelijk voor publiek. Voor 2,50 euro per persoon krijgen bezoekers niet alleen de Koninklijke Serres, maar ook het atelier van koningin Elisabeth te zien.

De Koninklijke Serres van Laken werden tussen 1874 en 1895 gebouwd in opdracht van koning Leopold II. De plantencollectie omvat onder meer de dikste mammoetboom van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

 

De laatste voorbereidingen voor de opening van de Koninklijke Serres te Laken. Opening op vrijdag 15 april…

Geplaatst door Belgische Monarchie Monarchie belge Belgian Monarchy op woensdag 6 april 2016