Belgium Royalty

België is opgetogen over eerste ontmoeting koning Filip met halfzus Delphine

Op sociale media en in de Belgische media is donderdag meteen opgetogen gereageerd op het bericht dat koning Filip zijn halfzus prinses Delphine thuis op het kasteel van Laken heeft ontvangen. Het paleis maakte dat in een door hen beiden ondertekende verklaring bekend en voegde er ook meteen een foto bij.

“Dit is fantastisch nieuws. Het feit dat ze elkaar hebben ontmoet, betekent een kentering in de relatie met het koningshuis”, zei Alain de Jonge, een van de advocaten van Delphine tegen VRT News. Op Instagram bijvoorbeeld waren er meer dan 6000 likes en meer dan vierhonderd reacties. Dat zijn ongebruikelijk hoge aantallen voor het Belgische koningshuis. “U bent een voorbeeld voor veel families”, luidde één van de commentaren.

Vorige week vrijdag vond de ontmoeting plaats, precies een week nadat het Brusselse Hof van Beroep eindelijk uitspraak had gedaan in de reeds zeven jaar lopende rechtszaak van Delphine tegen Filips vader koning Albert II. Het Hof gaf Delphine op alle punten gelijk. Daarmee werd het vaderschap van Albert definitief vastgesteld en kreeg ze zijn achternaam plus de bijbehorende titel van prinses.

Hoe de ontmoeting precies verliep? De VRT kreeg te horen dat het een “eerste kennismaking was zoals die gaat tussen twee mensen die ontdekt hebben dat ze familie van elkaar zijn. Ze ontdekten dat ze ervaringen uit hun jeugd – en niet altijd positieve – gemeenschappelijk hebben. Ze besloten ook allebei om deze ontmoeting even te laten bezinken voor ze die wereldkundig maakten.”

LEES OOK:

Sarah Ferguson blij met felicitaties

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.