Placeholder

Astrid ontmoet Indonesische president Joko Widodo

Na haar bezoek aan de Indonesische vicepresident heeft de Belgische prinses Astrid ook een onderonsje gehad met president Joko Widodo. Hij ontving de zus van koning Filip dinsdag in het staatspaleis in Jakarta, schrijft de Indonesische krant Pos Kota.

"De president hoopt dat dit bezoek bijdraagt aan het versterken van de bilaterale betrekkingen, met name de economische samenwerking", zei Retno Marsudi, de Indonesische minister van Buitenlandse Zaken, na Astrids ontmoeting met Widodo.

Volgens de minister heeft de Indonesische president toegezegd meer samen te gaan werken met België, in het bijzonder wat handel en investeringen betreft. Widodo zou hebben gezegd dat zowel Indonesië als België baat heeft bij nauwere banden.

Maandag sprak prinses Astrid met de vicepresident van Indonesië. De jongere zus van Filip is vanwege een handelsmissie in het Aziatische land. Een delegatie van ruim tweehonderd leden reist de komende dagen met haar mee. Het gezelschap doet ook de steden Bogor en Bandung aan, zaterdag wordt het weer in Brussel verwacht.