Advocaat Laurent klaagt over hoorzitting

De advocaat van de Belgische prins Laurent klaagt over de agenda van de hoorzitting in de Kamer. Die zou onmogelijk volgepland zijn. De hoorzitting gaat over het inkorten van de jaartoelage van de prins met 15 procent.

Een speciale commissie gaat volgens het plan vandaag in een dag de uitleg van de prins horen, zijn toelichting van vijftig pagina's lezen, vragen stellen, overleggen, stemmen en een rapport opstellen. 'Dit lijkt me onmogelijk, behalve als we er van uitgaan dat de procedure enkel om de vorm draait', schrijft advocaat Laurent Arnauts in een brief aan de Kamervoorzitter.

Prins Laurent, de jongere broer van koning Filip, bezocht afgelopen zomer zonder toestemming van de regering en in uniform de Chinese ambassade om het negentigjarig bestaan van het leger van China mee te vieren. Een foto ervan zette hij zelf op internet.

De Belgische regering wil als straf de jaartoelage van prins Laurent voor 2018 verlagen met 15 procent. Laurent krijgt jaarlijks ruim drie ton en noemt de maatregel 'disproportioneel'. Zijn advocaat wijst er ook op dat de toeslag moeilijk in te krimpen is omdat Laurent er ook bijvoorbeeld personeel van moet betalen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen