×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • TV biedt kijkje in leven Filip en Mathilde

  Woensdagavond om 20.40 uur op Eén

  TV biedt kijkje in leven Filip en Mathilde

  Koning Filip en koningin Mathilde komen woensdagavond uitgebreid aan bod op de Belgische televisie. Aanleiding is de 500e dag van het koningschap van Filip, die op 21 juli 2013 de scepter van zijn vader koning Albert II overnam.


  Filip en Mathilde vieren donderdag ook hun kristallen bruiloft (15 jaar getrouwd). Het afgelopen jaar hebben maar liefst vier televisiezenders een kijkje achter de schermen gekregen om leven en werk van het koninklijke gezin in beeld te brengen. Filip wilde niemand op de tenen trappen en besloot daarom de paleisdeuren te openen voor twee Franstalige en twee Nederlandstalige zenders, één publiek en één commercieel aan beide kanten van de taalgrens.

  VRT-programmamaakster Pascale Mertens vertelde op de website van de omroep over de spannende tijd van de opnamen. "Niet alles mocht. In het begin mocht er zelfs weinig. Semipublieke activiteiten, amper vijf minuten. Dan mocht er meer en uiteindelijk waren we bij gesprekken met z’n inner circle, waar we konden horen hoe de koning denkt en werkt.” Ontspannen was het niet. "Altijd wel bleven z’n woordvoerders als waakhonden in de buurt, om als het moest de camera’s te stoppen. De camera werd nooit vergeten. Hij bleef lang de vijand van de koning”, vervolgde ze haar relaas. "Vragen voor de camera hebben we niet mogen stellen. Dat bleef een brug te ver voor het paleis, gezien alles wat de koning zegt politiek gedekt moet zijn door de regering. Maar hij heeft iets laten filmen dat geen enkel staatshoofd in ons land al heeft toegelaten. Een stukje van hoe hij werkt en denkt en leeft.”

  De zenders serveren het verkregen materiaal elk op eigen wijze uit, te beginnen met de Waalse RTBF die woensdagavond met een extra uitzending komt van het programma C’est du Belge (18.25 uur). De VRT volgt later op de avond met het een extra aflevering van Koppen (20.40 uur) op de zender Eén, onder de noemer ‘Ik, Filip’.

  3 december 2014 - 13:55