×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Roemeense onderscheiding voor prins Lorenz

  Echtgenoot prinses Astrid te gast bij kroonprinses Margarita

  Roemeense onderscheiding voor prins Lorenz

  De Belgische prins Lorenz is het afgelopen weekeinde met alle egards ontvangen door de Roemeense kroonprinses Margarita, haar man prins Radu en zus prinses Marie. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Lorenz' echtgenote prinses Astrid ook mee zou gaan naar Roemenië maar zij moest om gezondheidsredenen afzeggen.


  Lorenz, behalve prins van België ook aartshertog van Oostenrijk, werd eerst verwelkomd in het Elisabeta paleis in Boekarest. Hij plantte ter herinnering aan zijn bezoek een boom in de tuin van het paleis.

  Daarna ging het gezelschap naar Sinaia, ten noorden van de Roemeense hoofdstad in de bergen. In het Peles kasteel werd een galadiner gehouden voor Lorenz. Hij kreeg uit naam van koning Mihai de versierselen overhandigd behorend bij het Grootkruis in de Orde van de Kroon. "Het is voor mij een grote eer deze onderscheiding te ontvangen”, aldus Lorenz.

  14 september 2015 - 13:18