×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Laurent eist excuses van Kamerlid

  Prins Laurent eist excuses van Kamerlid

  De Belgische prins Laurent dreigt N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge aan te klagen voor laster. De broer van koning Filip eist excuses omdat de politicus hem vorige maand beschuldigde van fraude. Als die niet komen, volgt een klacht voor laster en een eis tot schadevergoeding, meldt Belga.


  Laurent stuurde een brief naar Buysrogge waarin hij stelt dat zijn imago besmeurd is. De prins wil voor donderdag excuses in "oprechte, duidelijke en onmiskenbare bewoordingen".

  Buysrogge claimde vorige maand dat Laurent een vals verslag heeft ingediend over zijn activiteiten. De prins zou 54 activiteiten hebben ingediend maar daar stond bijvoorbeeld zijn veelbesproken bezoek aan de Chinese ambassade niet tussen.

  Dreigement

  Het Kamerlid zegt in een reactie niet onder de indruk te zijn van het dreigement van Laurent. "De tijd dat de koninklijke familie parlementsleden onder druk kon zetten, ligt gelukkig al geruime tijd achter ons. Het is 2018 en niet 1918. Het is mijn taak parlementaire controle uit te oefenen en ik laat mij zeker niet onder druk zetten", aldus de N-VA'er, die bij zijn eerdere claim blijft.

  De NV-A wil een wetsvoorstel indienen waardoor valse verklaringen kunnen worden bestraft. Eind maart stemde het Belgische parlement al in met het korten op de toelage van prins Laurent. Hij moet dit jaar 15 procent inleveren omdat hij zonder toestemming van de regering in militair uniform de viering van de negentigste verjaardag van het Chinese leger bijwoonde.

  20 juni 2018 - 13:52