×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Laurent krijgt gewenste openbare zitting

  De Belgische prins Laurent mag zich in het openbaar laten verdedigen tegen de inhouding van zijn toelage. De Conferentie van Kamervoorzitters heeft ingestemd met het verzoek van de broer van de koning, melden Belgische media. De beraadslaging en stemming daarna zijn wel achter gesloten deuren.


  Het parlement buigt zich binnenkort over het voorstel van de regering om prins Laurent's jaartoelage met 15 procent, zo'n 46.000 euro, te verminderen. Vorige maand werd al duidelijk dat prins Laurent zich daartegen mag verdedigen. Hij eiste vervolgens een openbare zitting. 'De openbaarheid van de zittingen is vastgelegd in de Grondwet', bepleitte Laurents advocaat Laurent Arnauts vorige week.

  De zitting vindt plaats in een Kamercommissie. Laurent zal naar verwachting niet zelf het woord nemen en zich laten verdedigen door zijn advocaat. Wanneer de zitting plaatsvindt, is nog niet bekend. Volgens Het Laatste Nieuws zal het nu niet lang meer op zich laten wachten.

  Prins Laurent werd vorig jaar zomer op het matje geroepen toen hij opnieuw zonder toestemming van de regering op pad ging. Hij bezocht de Chinese ambassade om het negentigjarig bestaan van het leger van China te vieren. Naar aanleiding daarvan wil de regering nu zijn toeslag korten. Laurent vond het besluit disproportioneel en hekelde de procedure waarin geen plaats was voor wederhoor.

  7 maart 2018 - 14:08