×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Mathilde komt op voor vrouwen bij Womed Awards

  'Vrouwen moeten als volwaardige partners beschouwd worden'

  Koningin Mathilde komt op voor vrouwen bij Womed Awards

  Koningin Mathilde heeft woensdagavond de jaarlijkse Womed Award en Womed Award Zuid uitgereikt in Brussel. Ook hield de Belgische koningin een toespraak bij de prijsuitreiking.

  In haar hoedanigheid van pleitbezorger van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties gaf Mathilde te kennen dat de gelijke kansen tussen mannen en vrouwen een van haar prioriteiten zijn.

  De vorstin pleitte tevens voor meer kansen voor vrouwen om leiderschap uit te oefenen, om toegang te krijgen tot onderwijs en om vormingen en opleidingen te volgen waar ze inspiratie uit putten. “Vooral vrouwen krijgen te maken met het zoeken naar een delicaat evenwicht tussen een professionele activiteit en een druk familiaal leven. Vrouwen moeten als volwaardige partners beschouwd worden.”

  Sleutelfactor

  De vrouw van koning Filip noemde solidariteit onder vrouwen een sleutelfactor. “Die solidariteit komt heel duidelijk tot uiting in de erkenning die we vandaag betuigen aan die succesvolle vrouwelijke ondernemers, in België en in El Salvador. Maar verder ook aan alle vrouwen die risico’s nemen om bedrijven op te richten en te ontwikkelen.”

  De awards zijn een initiatief van vrouwennetwerk Markant en ondernemersagentschap Unizo en zetten vrouwelijke zelfstandige ondernemers in het zonnetje. De Womed Award werd dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt. De tweejaarlijkse Zuid-prijs werd dit jaar overhandigd aan het beste vrouwelijke ondernemerstalent uit El Salvador.

  28 februari 2019 - 11:17