×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Mathilde bezoekt Ghana

  Koningin Mathilde bezoekt Ghana

  Koningin Mathilde gaat begin volgende maand op werkbezoek in Ghana. Mathilde reist naar West-Afrika in haar hoedanigheid van pleitbezorger van de Verenigde Naties op het gebied van de duurzame ontwikkelingsdoelen die de lidstaten in 2015 met elkaar hebben afgesproken.


  Van 7 tot en met 9 februari bekijkt de Belgische vorstin tal van projecten die met de doelen te maken hebben, zoals kwaliteitsonderwijs, gezondheid en de empowerment van vrouwen. Volgens het Belgische hof zal Mathilde in Ghana 'lokale initiatieven aanmoedigen die een reële impact hebben op het dagelijkse leven en gaat ze in gesprek met lokale gemeenschappen'.

  Koningin Mathilde is sinds januari 2016 één van de in totaal zeventien bijzondere pleitbezorgers van de VN. 'Ik heb twee prioriteiten: kwalitatief onderwijs en gezondheid, met een accent op mentale gezondheid, dat zijn mijn twee accenten in duurzame ontwikkeling', zei Mathilde vorig jaar tegen de VRT.

  9 januari 2018 - 09:22