×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip stuurt minister op pad voor regeringsformatie

  Regeringsvorming zit muurvast

  Koning Filip stuurt minister op pad voor regeringsformatie

  In een onverwachte zet heeft de Belgische koning Filip demissionair vicepremier en minister van Justitie Koen Geens opdracht gegeven "initiatieven te nemen om de vorming van een volwaardige regering mogelijk te maken".


  De Vlaamse christendemocraat heeft de taak aanvaard en brengt op 10 februari verslag uit.

  “De koning heeft vastgesteld dat de gesprekken tussen de partijen nog niet geleid hebben tot de vorming van een coalitie die de steun geniet van een parlementaire meerderheid”, laat het paleis weten. Het staatshoofd had kort daarvoor de twee informateurs die hij begin december had aangesteld vervroegd van hun taak ontheven. Eerdere pogingen waren ook vruchteloos.

  België ging eind mei naar de stembus, nadat de regering in december 2018 was gevallen. De regeringsvorming zit muurvast omdat de Parti Socialiste, de grootste Waalse partij, en de grootste partij van Vlaanderen, de Vlaams-nationalistische N-VA elkaar niet kunnen vinden. Koning Filip riep politici deze week nog op water bij de wijn te doen.

  2 februari 2020 - 15:45