×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip staat stil bij WO I

  Ook eerbetoon aan Albert II

  Koning Filip staat stil bij WO I

  Koning Filip van België heeft in zijn nieuwjaarstoespraak vooral stilgestaan bij de herdenking van het begin van de Eerste Wereldoorlog. De vorst sprak op het Koninklijk Paleis van Brussel over het vele bloedvergieten, maar ook over de democratisering die daarna tot stand kwam.


  ''Na het einde van de Eerste Wereldoorlog hebben onze regeringen met de steun van mijn overgrootvader (koning Albert I) ons land op een nieuwe leest geschoeid'', zei Filip ten overstaan van de belangrijkste Belgische gezagsdragers en prominenten, weet De Standaard. De Eerste Wereldoorlog brak uit in juli 1914. In België wordt dit jaar op grote schaal herdacht dat de Grote Oorlog honderd jaar geleden begon.

  Verder keek de nieuwe koning, die op 21 juli de troon besteeg, optimistisch naar de toekomst. De vorst gelooft in 'gestage economische groei en meer welvaart'. Volgens de koning vormt de combinatie van concurrentiekracht met sociale rechtvaardigheid 'meer dan ooit onze sterkte'. Hij benadrukte daarbij het belang van de competitiviteit tussen bedrijven voor het behoud van de rijkdom en het sociaal model. Maar hij onderstreepte ook dat 'een samenleving waarin niet wordt gedeeld, haar naam niet waardig is'.

  Ook prees Filip het werk dat zijn vader, koning Albert II, gedurende de twintig jaar van zijn koningschap heeft verricht. De voormalige koning was zelf afwezig in het Paleis.

  29 januari 2014 - 14:14