×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip slaat euromunten

  Koning Filip slaat euromunten

  Koning Filip heeft de eerste euromunten met zijn beeltenis geslagen. Dat deed de Belgische koning dinsdag bij de Koninklijke Munt in Brussel.


  Via het officiële Twitteraccount van het Belgische Koninklijk Huis is een foto vrijgegeven van de gebeurtenis. De Belgische krant Het Nieuwsblad schrijft dat onder meer minister van Financiën Koen Geens de koning vergezelde naar het gebouw van de Koninklijke Munt.

  Nadat koning Albert II de troon in augustus 1993 besteeg, werd ook tot het daaropvolgende jaar gewacht met het uitbrengen van nieuwe munten met zijn afbeelding. De bestaande munten zullen blijven circuleren, maakte de Koninklijke Munt van België al eerder bekend. De nieuwe munten met koning Willem-Alexander erop kwamen zo'n twee weken geleden ook in omloop.

  4 februari 2014 - 14:07