×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip overhandigt Remco Campert letterenprijs

  Echte wijsheid bestaat erin in het alledaagse het uitzonderlijke te zien'

  Koning Filip overhandigt Remco Campert letterenprijs

  Koning Filip heeft donderdagmiddag de Prijs der Nederlandse Letteren overhandigd aan Remco Campert. De 86-jarige schrijver, dichter en columnist kreeg de driejaarlijkse oeuvreprijs in de troonzaal van het koninklijk paleis in Brussel.


  “Ook in Vlaanderen herkennen uw lezers zich in uw gedichten, verhalen, romans en cursiefjes waarin u met zachte ironie en weemoed over het gewone schrijft”, zei Filip, meldt persbureau Belga. “Als schilder van de taal leert u ons dat de echte wijsheid erin bestaat in het alledaagse het uitzonderlijke te zien.”

  Koningin Mathilde stond haar man bij tijdens de uitreiking van de Prijs der Nederlandse Letteren, een van de meest prestigieuze prijzen in het Nederlandse taalgebied. Het Belgische koningshuis verspreidde via Twitter een aantal foto’s van Filip en Mathilde onderweg naar en in de troonzaal.

  Laudatio

  Ook de Vlaamse en Nederlandse ministers van Cultuur en Onderwijs, de voorzitters van het Vlaamse parlement en de federale Kamer van volksvertegenwoordigers en collega-schrijvers als Cees Nooteboom, Jan Mulder, Anna Enquist, Margriet de Moor en Stefan Hertmans woonden de overhandiging bij. Kees van Kooten sprak een lofrede, zogeheten laudatio, uit voor zijn goede vriend Campert.

  De Prijs der Nederlandse Letteren wordt afwisselend uitgereikt in aanwezigheid van de Nederlandse en de Belgische koning. Drie jaar geleden kreeg de Vlaamse dichter Leonard Nolens de oeuvreprijs uit handen van toenmalig koningin Beatrix.

  8 oktober 2015 - 16:42