×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip kijkt uit naar volgende wedstrijd Rode Duivels

  Koning Filip kijkt uit naar volgende wedstrijd Rode Duivels

  Koning Filip en koningin Mathilde van België hebben vrijdagavond "genoten van een fantastische wedstrijd". Ze noemen de winst van België op Brazilië "schit-te-rend!!".


  De ploeg van bondscoach Roberto Martinez schakelde in de kwartfinales titelkandidaat Brazilië uit. De Rode Duivels versloegen de vijfvoudige wereldkampioen in Kazan met 2-1. Bij de rust leidde België al met 2-0 dankzij treffers van Fernandinho (eigen doel) en Kevin De Bruyne. Voor Brazilië kwam invaller Renato Augusto een kwartier voor tijd tot scoren.

  "We kijken al uit naar de volgende wedstrijd", twittert het Belgische hof. België speelt dinsdag in de halve eindstrijd in Sint-Petersburg tegen Frankrijk, dat Uruguay met 2-0 versloeg.

  Op Facebook had het koninklijke gezin voorafgaande aan de kwartfinale ook al de Rode Duivels aangemoedigd. "We staan achter jullie", staat er bij een foto van het koninklijke gezin. De kinderen prinses Elisabeth, prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore staan er alle vier op met een rode voetbalsjaal.

  7 juli 2018 - 15:30