×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Filip geeft De Wever meer tijd

  Extra week voor informateur

  Koning Filip geeft De Wever meer tijd

  Koning Filip heeft informateur Bart De Wever (N-VA) dinsdagmorgen langer de tijd gegeven om te onderzoeken of er snel een Belgische regering is te vormen. De koning heeft De Wever één extra week gegeven, zo meldt persbureau Belga.


  Tijdens het gesprek tussen de Belgische koning en De Wever heeft de N-VA-voorman verslag uitgebracht van de onderhandelingen tot nu toe. Het bezoek van De Wever duurde zo'n 40 minuten. Vorige week was hij ook al op het paleis om verslag uit te brengen.

  Bart De Wever was de grote winnaar van de Belgische verkiezingen op zondag 25 mei. Daarop werd hij aangesteld als informateur. Filip, voor wie het de eerste keer is om de vorming van een Belgische regering in goede banen te leiden, verwacht nu het eindrapport van De Wever op dinsdag 17 juni.

  Na de vorige verkiezingen in 2010 duurde het 541 dagen om een Belgische regering te vormen.

  10 juni 2014 - 13:21