×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Albert: ‘Ik denk aan einde van mijn leven’

  Exclusief interview door VTM

  Koning Albert: ‘Ik denk aan einde van mijn leven’

  De Belgische koning Albert, die vandaag zijn 80e verjaardag viert, heeft een interview gegeven aan de Vlaamse omroep VTM. Daarin vertelt de oud-vorst vaak aan het einde van zijn leven te denken. ‘Met een mengeling van gevoelens, want ik zie niet graag dat mijn vrouw alleen blijft.’ Eerder deze week baarde Albert al opzien door een uitgebreid Franstalig interview te geven aan de Waalse omroep RTL-TVI.


  Koning Filip en de persdienst van het paleis waren niet op de hoogte van het interview met RTL-TVI, maar VTM zegt dat het paleis nu wel van tevoren is geïnformeerd.

  VTM-journalist Barend Leyts sprak met de koning op het Kasteel Belvedère. Albert benadrukt dat het om een eenmalig interview gaat om zijn kant van het verhaal te vertellen: ‘Ik ben eigenlijk gepensioneerd he. En dus ben ik vrijer, denk ik, om een beetje te kunnen praten over mijn leven, over mijn jeugd, over de tijd dat ik een adolescent was en later een volwassene.’

  Het integrale interview wordt uitgezonden door VTM op maandag 9 juni en op dinsdag 10 juni 2014, als proloog van het uitgebreide tweeluik van RTL-TVI.

  6 juni 2014 - 14:36