×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgische prins verdacht van witwassen

  13 miljoen euro per persoon

  Belgische prins verdacht van witwassen

  Hoge adel, bedrijfsleiders en andere rijke Belgen hebben jarenlang tientallen miljoenen euro’s zwart geld kunnen verbergen voor de fiscus en het gerecht via het netwerk van een Belgische prins: Henri de Croÿ-Solre. Dat schrijft de Vlaamse krant De Tijd zaterdag.

  De krant onderzocht een maand lang ruim 3100 gelekte e-mails, contracten, bankgegevens en andere interne documenten. De gelekte bestanden leggen bloot hoe zeker vijftig Belgen bij de prins terecht konden met bedragen tot 13 miljoen euro per persoon. Via het netwerk van de prins belandden de miljoenen van de Belgen op geheime bankrekeningen in belastingparadijzen als de Verenigde Arabische Emiraten, de Bahama’s en Puerto Rico. Die rekeningen stonden op naam van anonieme vennootschappen.

  Alles werd geregeld door een internationaal netwerk van stromannen. Dankzij de prins konden zijn Belgische klanten hier genieten van hun verborgen fortuin, onder meer via geheime afspraken met geldkoeriers in Brussel en Genève. Sommige Belgische klanten kregen ook ‘anonieme kredietkaarten’ die niet aan hen te linken waren.

  De Zwitserse advocaat van de 60-jarige prins De Croÿ-Solre houdt vol dat er hooguit sprake was van ‘fiscale optimalisatie’.

  22 juni 2019 - 10:02