×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgische kranten kritisch over late knieval van koning Albert

  "Pijnlijke bevalling"

  Belgische kranten kritisch over late knieval van koning Albert

  Belgische kranten trekken dinsdag alles uit de kast voor het voorpaginanieuws dat koning Albert heeft erkend dat Delphine Boël zijn buitenechtelijke dochter is.


  “Delphine doet haar vader knielen voor de waarheid. Eindelijk”, schrijft Het Laatste Nieuws onder de kop ‘Van koninklijken bloede’.

  In Nederland ruimt alleen De Telegraaf ruimte in op de voorpagina voor het koninklijke nieuws bij de zuiderburen. ‘Albert is vader van Delphine’, kopt de krant. De Volkskrant kopt op pagina 2: “Koning Albert kan er niet meer onderuit: Delphine is zijn dochter”.

  “Eindelijk. Wat alle burgers van zijn koninkrijk al jaren wisten, heeft koning Albert nu toegegeven. Heeft hij móeten toegeven”, schrijft Het Laatste Nieuws in een opiniërend artikel. “Pijnlijk noemt Albert de procedure, maar dat is ze vooral geweest voor Delphine en voor haar moeder, zijn minnares. De koning had hen en zichzelf die pijn kunnen besparen.”

  Knieval

  De Standaard noemt de erkenning van koning Albert een “knieval voor ‘prinses’ Boël”. Voor Albert zal er niet zo veel veranderen, schrijft de krant. “Zijn imago lag al grotendeels aan diggelen door Boël blijvend en hardnekkig te negeren.” De krant noemt het statement dat de koning maandag via zijn advocaat verspreidde ‘ultrakort en gortdroog’. En te laat, schrijft de krant: “De betekenis komt bijna 52 jaar na haar geboorte en zeven jaar na de start van de juridische lijdensweg.”

  Volgens Het Nieuwsblad hoopte het voormalige staatshoofd van België op mededogen door het nieuws zelf te communiceren, maar Delphine Boël en haar advocaten noemen de bekendmaking “koel en zeer afstandelijk”. De Morgen schrijft dat koning Albert overstag is gegaan: “Hij verschool zich diep in juridische loopgraven. Dat het tot een publieke rechtszaak moest komen, had de vorst aan zichzelf te danken.”

  Ook in Wallonië is het voorpaginanieuws. “Le sacre de Delphine”, oftewel De kroning van Delphine, kopt Le Soir.

  28 januari 2020 - 12:18