×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgen herdenken koning Boudewijn op 25ste sterfdag

  Belgen herdenken koning Boudewijn op 25ste sterfdag

  De koninklijke crypte in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken is dinsdagmiddag enkele uren open voor het publiek om eer te bewijzen aan de precies een kwart eeuw geleden overleden koning Boudewijn. De crypte van de in de negentiende gebouwde neogotische kerk is de laatste rustplaats van de Belgische koningen en hun echtgenotes.


  Het Belgische hof herinnerde dinsdag ook aan de onverwachte dood van de geliefde koning, die op zaterdagavond 31 juli 1993 in zijn vakantiehuis in het Spaanse Motril stierf aan een hartaanval. Op sociale media werd een kort filmpje geplaatst waarin het overlijden door de media werd aangekondigd, de terugkeer van het stoffelijk overschot in België en het daarop volgende massale afscheid nemen door de bevolking en de begrafenis te zien zijn.

  In de zomertentoonstelling in het Koninklijk Paleis wordt ook aandacht besteed aan koning Boudewijn, de oom van de huidige koning Filip. Die heeft zijn voorganger geschilderd en dat schilderij is op de expositie te zien.

  31 juli 2018 - 12:45