Placeholder

Koning Willem-Alexander op werkbezoek in de Jordaan

Onze koning bracht vanmiddag op uitnodiging van burgemeester Eberhard van der Laan een werkbezoek aan de Amsterdamse buurt De Jordaan. De koning bezocht verschillende locaties en sprak met ondernemers en buurtbewoners over het wonen en werken in het stadsdeel waar verschillende stedelijke functies samenkomen.

Tijdens zijn werkbezoek sprak Willem-Alexander met verschillende ondernemers over het ondernemen in de Jordaan van vroeger en nu. Ook werd er gesproken over de ervaringen van de buurt met de vele toeristen en de daarmee samenhangende opkomst van particuliere verhuur van woningen.

In buurtcentrum Het Claverhuis vond vervolgens een ontmoeting plaats met buurtwerkers en buurtbewoners over het wonen en leven in De Jordaan. Er werd onder meer gesproken over de voorzieningen en veranderingen in de buurt en welke invloed ontwikkelingen hebben op de mate waarin bewoners zich thuis voelen in de wijk.

 

Het werkbezoek eindigde met een informele afsluiting in café De Eland.

Burgemeester Van der Laan vergezelde de Koning tijdens het werkbezoek.
Het bezoek aan de Jordaan is het tiende bezoek in het kader van ‘thuisgevoel’, waarbij de vraag centraal staat hoe mensen met verschillende achtergronden samenleven en wat hen bindt in de buurt.