×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zuidpooltocht prins Harry niet langer race

  Uit veiligheidsoverwegingen

  Zuidpooltocht prins Harry niet langer race

  Prins Harry en zijn team van gewonde oorlogsveteranen zijn niet langer in een race verwikkeld op de Zuidpool. Uit veiligheidsoverwegingen is besloten het race-element te schrappen in de loodzware expeditie. De weersomstandigheden op de Zuidpool bleken te zwaar voor de deelnemers, onder wie ook True Blood-acteur Alexander Skarsgård en acteur Dominic West van The Wire.


  Toch gaat de tocht door. De drie teams uit Engeland, Amerika en de Gemenebestlanden zullen samenkomen en als een groep zonder onderlinge concurrentiestrijd verder trekken, heeft de expeditieleider bekendgemaakt. Afgelopen maandag begonnnen ze aan de tocht van 335 kilometer. Ze leggen 15 tot 20 kilometer per dag af in temperaturen tot 45 graden onder nul. De groep hoopt komende week de eindstreep te halen.

  '''We hebben altijd geweten dat deze tocht niet gemakkelijk zou worden, maar dat maakt de expeditie juist zo uitdagend'', zei de expeditieleider. Het goede doel van de expeditie is Walking With The Wounded. "Ons streven was om te laten zien dat jonge millitairen ondanks hun verwondingen nog steeds in staat zijn grote dingen te bereiken.'' Prins Harry is beschermheer van Walking With The Wounded, een organisatie die veteranen helpt met het opbouwen van hun nieuwe leven.

  8 december 2013 - 13:25