×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zoon gevangene vraagt koningin Elizabeth om te bemiddelen

  Zoon gevangene vraagt koningin Elizabeth om te bemiddelen

  De zoon van een gevangen oppositieleider uit Bahrein heeft koningin Elizabeth in een open brief gevraagd haar invloed bij koning Hamad van Bahrein te gebruiken om te zorgen dat zijn vader menselijk wordt behandeld. Dat meldt donderdag de Britse krant The Independent.


  "Ik zou Uwe Majesteit willen vragen om de invloed en sterke vriendschap met de koning van Bahrein te gebruiken om me te helpen mijn vader te redden. Het enige wat ik vraag is dat hij humaan wordt behandeld, inclusief toegang tot adequate medische behandeling, boeken en familiebezoek zonder hem te onderwerpen aan vernederende maatregelen", schreef Ali Mushaima.

  Hij houdt sinds 1 augustus een hongerstaking voor de ambassade van het Golf-koninkrijk in de chique Londense wijk Knightsbridge. Zijn vader Hassan (70) zit sinds de in Bahrein bloedig neergeslagen 'Arabische lente' in 2011 in de gevangenis. Sinds februari 2017 heeft hij geen bezoek meer gehad. Ali, die in Engeland woont, is zelf zijn paspoort en staatsburgerschap ontnomen. Bahrein ontkent dat Hassan Mushaima niet goed wordt behandeld.

  De goede relatie tussen koning Hamad en koningin Elizabeth is geen geheim. Beiden zijn paardenliefhebbers en de koning sponsort jaarlijks onderdelen van de Royal Windsor Horse Show. Hij is regelmatig eregast in de koninklijke loge, krijgt haar zoons Charles en Andrew over de vloer, en vorig jaar schonk de Britse regering hem een paard.

  23 augustus 2018 - 15:28