×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zien: prins William speelt potje tafelvoetbal

  De kracht van sport

  Zien: prins William speelt potje tafelvoetbal

  Prins William deed deze week mee aan een tafelvoetbaltoernooi in Londen. In aanloop naar de Heads Up-campagne speelde de prins een potje met enkele professionele voetballers.


  Zijn teamgenoten waren onder andere Andros Townsend van Crystal Palace, Wycombe Wanderers-speler Adebayo Akinfenwa en voetbalster van Chelsea Fran Kirby.

  LEES OOK:

  Geestelijke gezondheid

  Het bezoek van de hertog van Cambridge was het startsein voor de lancering van de Heads Up-campagne, waarmee hij via de voetbalsport het belang van geestelijke gezondheid op de maatschappelijke agenda wil zetten. Met de spelers sprak William, die ook voorzitter is van de Football Association, over hoe belangrijk het is om openlijk te kunnen praten over geestelijke gezondheidsproblemen.

  Kracht van sport

  “Voetbal wordt door zo’n 16 miljoen mensen in dit land gevolgd en het is mooi als we de kracht van sport en de kracht van voetbal kunnen gebruiken om mensen samen te brengen en een gesprek met elkaar kunnen voeren over mentale gezondheid”, zei William in een korte toespraak. “Het kan mensen helpen die daar nog altijd mee worstelen en onder lijden en denken dat ze daar niet over kunnen praten.”

  Mentale gezondheid is een onderwerp waar we open over moeten zijn, benadrukte William. Hij zei ook onder de indruk te zijn van de verhalen die tijdens de bijeenkomst werden gedeeld. “Of je nu een professionele voetballer bent of een fan, of helemaal niet van voetbal houdt. Het is goed om te zien dat jullie willen helpen het onderwerp bespreekbaar te maken.”

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  7 februari 2020 - 07:26