×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zelfs Meghan’s zwangerschap is een trend

  Steeds meer vrouwen worden later moeder

  Zelfs Meghan’s zwangerschap is een trend

  Meghan Markle was maandag 37 jaar toen haar zoon Archie het levenslicht zag. Daarmee doet ze mee aan een internationale trend. Het wordt steeds normaler om op latere leeftijd moeder te worden. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

  In heel Europa beginnen vrouwen steeds later aan kinderen. In het Verenigd Koninkrijk zijn moeders gemiddeld bijna 29 als hun eerste kind wordt geboren. In Nederland zijn ze bijna 30. Vijf jaar geleden lag die leeftijd nog een half jaar lager.

  Hoewel het steeds normaler wordt dat moeders laat kinderen krijgen, zit Meghan met haar 37 jaar ver boven het gemiddelde. Maar ze is zeker niet de enige. In 2018 werden in Nederland 1383 kinderen geboren met een moeder die dat jaar 38 werd, net als Meghan. Dat zijn er ruim 40 meer dan een jaar eerder.

  11 mei 2019 - 09:11