×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • WWF niet eens met kritiek op jagende William

  Britse prins jaagde een dag voor oproep tegen illegale dierenhandel

  WWF niet eens met kritiek op jagende William

  Het WWF wijst de kritiek op het jaagtripje van prins William van de hand. De natuurbeschermingsorganisatie vindt dat het jagen op herten en wilde zwijnen weinig te maken heeft met het stropen van bedreigde diersoorten.


  Zondag riepen prins William en prins Charles mensen over de hele wereld in een videoboodschap in zes talen op om een vuist te vormen tegen de handel in exotische dieren en dierlijke materialen. Een Schotse krant meldde vervolgens dat William een dag daarvoor nog in Spanje aan het jagen was, samen met zijn broer Harry. Britse media zetten hun vraagtekens bij de timing van de broers, ook al was de jachtpartij legaal en op privéterrein.

  Het WWF neemt het de royals echter geenszins kwalijk. "Ik vind het goed dat we onderscheid maken tussen het jagen op zwijnen en fazanten enerzijds en de crisis rond het voortbestaan van dieren als neushoorns en olifanten anderzijds", zegt topman Glyn Davies in het ontbijtprogramma BBC Breakfast. "Het is belangrijk dat we die twee zaken niet met elkaar verwarren."

  De videoboodschap van William en Charles is hier te zien.

  10 februari 2014 - 15:15