×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Wisseling van de wacht Londen aangepast

  Wisseling van de wacht Londen aangepast

  Buckingham Palace wijzigt de tijden van de wisseling van de wacht. De verandering is ingegeven door terreurdreiging. Vanaf maandag 16 januari vindt de 'Changing the Guard’ alleen nog maar plaats op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Voorheen gebeurde dat om de dag en daarmee elke week op andere dagen. Verder wordt de tijd van de wisseling vervroegd van 11.30 uur naar 11.00 uur, zodat de wegen rond lunchtijd weer vrij zijn.


  Directe aanleiding voor de aanpassing is de terroristische aanslag in Berlijn van december vorig jaar. De wisseling van de wacht is een van de grootste toeristische trekkers van Londen. Vanwege de grote drukte en aanwezige militairen is de wisseling van de wacht een potentieel doelwit van terroristen. Sinds de aanslag in Berlijn sluit de Londense politie wegen rond Buckingham Palace af. Het gaat vooralsnog om een proef van drie maanden.

  De wisseling van de wacht bestaat al sinds 1660. Tijdens de ceremonie overhandigt de kapitein van de oude wacht de sleutels van Buckingham Palace aan de kapitein die de wacht overneemt.

  16 januari 2017 - 09:32