×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Windsors royaal vertegenwoordigd bij Remembrance Day

  Britten houden hun Dodenherdenking

  Windsors royaal vertegenwoordigd bij Remembrance Day

  Koningin Elizabeth heeft zaterdagavond de zogenoemde ‘Fab Four’ voor het eerst sinds juli weer officieel bij elkaar weten te brengen. Haar kleinzoons William en Harry waren met hun echtgenotes Catherine en Meghan bij het Festival of Remembrance in de Royal Albert Hall. Daar werd aan de vooravond van Remembrance Day eer betoond aan de strijdkrachten, zowel de Britse als die van het Gemenebest.

  Zoals gebruikelijk was de koninklijke familie royaal vertegenwoordigd bij dit jaarlijkse evenement van de Royal British Legion, de Britse veteranenorganisatie. De Queen werd eveneens vergezeld door haar drie zoons Charles, Andrew en Edward en dochter Anne, en hun partners. Dat betekende dat Camilla voldoende was hersteld van haar luchtweginfectie om het festival bij te wonen. Onder de genodigden was ook premier Boris Johnson.

  De herdenking wordt zondag voortgezet bij de Cenotaph in Londen, waar de oorlogsslachtoffers van de twee wereldoorlogen en de conflicten daarna, zoals Afghanistan en Korea, plechtig worden herdacht met twee minuten stilte, kransleggingen en een parade. Koningin Elizabeth legt haar krans niet langer zelf, maar heeft die taak overgedragen aan prins Charles. Zelf kijkt ze vanaf het balkon van het ministerie van Buitenlandse- en Gemenebestzaken toe.

  De Britten houden hun Dodenherdenking ieder jaar op de tweede zondag van november. Dat is de zondag die het dichtst ligt bij 11 november, de dag waarop in 1918 met een wapenstilstand een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Remembrance Day heette vroeger dan ook Wapenstilstandsdag.

  10 november 2019 - 16:33