×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Windsor maakt zich op voor huwelijk Harry

  Windsor maakt zich op voor huwelijk Harry

  Met nog vijftien dagen te gaan is het aftellen begonnen voor het huwelijk van de Britse prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Ook in Windsor, waar het stel op zaterdag 19 mei trouwt, wordt toegeleefd naar 'the royal wedding'.


  Het stadje ten westen van Londen ondergaat een metamorfose. De route van de rijtoer die het kersverse echtpaar per koets maakt, wordt opgeknapt. Gaten in het wegdek worden gedicht en boven steeds meer straten wapperen vlaggenlijnen met de Britse vlag. Die siert ook steeds meer huizen, zag de Daily Mail.

  De lokale middenstand hoopt een graantje mee te kunnen pikken van de populariteit van het bruidspaar. Souvernirwinkels puilen uit van memorabilia met foto's van Harry en Meghan of enkel de trouwdatum. Van mokken, borden en posters tot koekblikken, sjaals en levensgrote kartonnen figuren.

  Ook worden in Windsor de eerste veiligheidsmaatregelen getroffen. Camera's met kentekenherkenning worden geïnstalleerd en de eerste grote betonblokken, die moeten voorkomen dat wordt ingereden op het publiek, liggen op hun plek. Windsor bereidt zich voor op de komst van enkele tienduizenden toeschouwers. In het stadje worden grote borden met informatie over het openbaar vervoer opgehangen en zijn tijdelijke parkeerplaatsen ingericht.

  Harry belooft Meghan over ruim twee weken eeuwige trouw in St. George's Chapel, de kapel in Windsor Castle. Na de huwelijksvoltrekking maakt het stel een korte rijtoer door Windsor. Vervolgens volgt in een receptie in St. George's Hall en een feest in Frogmore House, het koninklijke buitenhuis in het park bij het woonkasteel van koningin Elizabeth.

  4 mei 2018 - 14:58