×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William vertelt zijn kinderen over leven buiten paleis

  "Het had een grote impact op mij"

  William vertelt zijn kinderen over leven buiten paleis

  Prins William snijdt in gesprekken met zijn kinderen George en Charlotte bewust onderwerpen aan die zijn moeder prinses Diana na aan het hart lagen en merkt dat ze daar ook interesse in hebben.


  Als hij de zesjarige prins George en de vierjarige prinses Charlotte naar school brengt, hebben ze het bijvoorbeeld over daklozen, vertelt de prins in de speciale kerstuitzending met de Britse baklegende Mary Berry.

  Voor de tv-special van de BBC neemt William het jurylid van The Great British Bake Off mee naar een daklozenopvang van de organisatie The Passage, waar hij beschermheer van is, om samen met haar cupcakes te bakken. Diana nam William al op jonge leeftijd mee naar het daklozenproject. “Ik moet tussen acht en tien jaar zijn geweest, zoiets. Het had een grote impact op mij”, vertelt William.

  “Mijn moeder besefte dat het heel belangrijk is dat als je opgroeit, vooral als je opgroeit in een paleis zoals wij, dat je je realiseert hoe het leven is buiten de paleismuren en dat je echte mensen ziet worstelen met echte problemen.” William herinnert zich ook de handdruk van Diana met een aidspatiënt. “Dat heeft al onze opvattingen veranderd. Ze had aandacht voor goede doelen en kwetsbare mensen.”

  Prins William gaat in gesprekken met zijn eigen kinderen dergelijke maatschappelijke kwesties niet uit de weg. “Als we onderweg naar school iemand tegenkomen die slaapt op straat, praat ik erover en wijs ik ze erop. Hoewel ze nog maar zes en vier jaar oud zijn, stellen ze me vragen als ‘waarom kunnen die mensen niet naar huis?’. Dan probeer ik dat uit te leggen.”

  A Berry Royal Christmas wordt maandagavond uitgezonden op BBC One.

  16 december 2019 - 16:40