×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William maakt vlucht met Chipmunkvliegtuig

  Prins brengt bezoek aan luchtmachtbasis RAF Coningsby

  William maakt vlucht met Chipmunkvliegtuig

  Prins William heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de luchtmachtbasis RAF Coningsby in Lincolnshire. Hij deed dat in zijn rol als beschermheer van de Battle of Britain Memorial Flight (BBMF).


  Ter herinnering aan de slag om Engeland in oorlogsjaar 1940 werd na de oorlog besloten een aantal vliegtuigen uit die tijd te bewaren of uit onderdelen samen te stellen en te onderhouden. De toestellen kunnen nog altijd vliegen en worden ingezet bij herdenkingen.

  Zo bracht een aantal afgelopen zondag boven Westminster Abbey in Londen in een 'fly past' een eresaluut ter herinnering aan de bijna 3000 piloten die destijds deelnamen aan de Battle of Britain, waarbij de Duitsers ervan werden weerhouden een invasie te lanceren tegen Engeland.

  Trainingsvliegtuig

  De vliegtuigen, waaronder zes verschillende modellen Spitfires en twee zogenoemde Chipmunks, zijn gehuisvest op de luchtmachtbasis. William kreeg er een rondleiding en kon ook het luchtruim kiezen in een Chipmunk, een in Canada ontwikkeld trainingsvliegtuig, samen met de leider van het BBMF-squadron, Dunc Mason.

  Vorige week dinsdag had Williams broer prins Harry nog pech bij een herdenking waar hij in een historisch vliegtuig zou vliegen. Eén van de toestellen weigerde dienst en Harry stond toen zijn plaats in een ander vliegtuig af aan een veteraan van de Slag om Engeland.

  22 september 2015 - 16:44