×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William krijgt felle kritiek in media

  Prins verzaakt zijn plichten'

  William krijgt felle kritiek in media

  Prins William kreeg donderdag de volle laag van boulevardkrant The Sun. Die vindt dat hij zijn plichten verzaakt en het leven leidt van een landjonker. William (33) voerde vorig jaar minder taken uit dan zijn 94-jarige grootvader prins Philip en dit jaar duurde het tot de 47e dag alvorens de prins een zelfstandig optreden had. "En dat verknalde hij ook nog”, aldus The Sun


  William bezocht eerder deze week het ministerie van Buitenlandse Zaken en hield daar ook een toespraak. Daarin sprak hij over een "gezamenlijk optreden met andere landen" en "in samenwerking met anderen (…) in de VN, de NAVO en elders”. Voor- en tegenstanders van Groot-Brittanniës lidmaatschap van de EU zagen daarin een verkapte boodschap. Die gezamenlijkheid zou ook de EU betreffen. "Politieke inmenging", aldus The Sun. Het kantoor van de prins ontkende dat meteen, maar het kwaad was geschied, aldus de krant.

  The Sun nam Williams werkzaamheden onder de loep en stelde vast dat hij weinig animo toonde voor het 'koninklijke vak', maar dat hij ook bij de hulpdienst van East Anglia waar hij helikopterpiloot is, maar weinig uren maakt. "Hij vindt het minder leuk”, hoorde de krant van vrienden van de prins. Het leven op het platteland, buiten Londen en ver van de media, waar hij kan jagen en tijd doorbrengen met zijn verder afgeschermde gezin, is wat hij het fijnst vindt.

  The Sun vindt echter dat William, en ook zijn echtgenote Catherine, wel eens mogen werken voor hun royale inkomen. Waarom was William als beschermheer van de BAFTA, de Britse filmprijzen, voor het tweede achtereenvolgende jaar niet bij de prijsuitreiking? Qua beschermheerschappen is de oogst toch al mager, als William dan ook nog wegblijft, dan stelt allemaal weinig voor, luidt de kritiek.

  18 februari 2016 - 14:15