×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William is Catherine te snel af in bootrace

  William is Catherine te snel af in bootrace

  Zijn vrouw schitterde op de markt van Heidelberg, maar op het water was prins William donderdag heer en meester. Het roeiteam waarmee de Britse prins het opnam tegen zijn vrouw Catherine, voer als eerste over de finishlijn.


  “Geen druk”, verzekerde de hertogin van Cambridge haar roeiers, die ze als stuurman bijstond. “Maar ik wil wel winnen van mijn echtgenoot.” Catherine leek in het voordeel; een van de mannen op haar boot was Filip Adamski, die in 2012 met Duitsland een gouden medaille won op de Olympische Spelen in Londen.

  William gaf toe dat het “een uitdaging” zou worden met Adamski in het andere team. De overige deelnemende roeiers kwamen uit Heidelberg en Cambridge, zustersteden van elkaar. Ze namen het onder leiding van de hertog en hertogin van Cambridge op de Neckar, een zijrivier van de Rijn, tegen elkaar op.

  Bier

  De gouden roeier moest Catherine voor de race geruststellen. Ze maakte zich zorgen dat de boot een aanvaring zou krijgen. “Als we botsen, doen we dat samen”, zei Adamski volgens Britse media tegen Catherine. Na de race was de hertogin dan ook blij dat haar boot nog heel was. Voor zowel de winnaars als de verliezers waren er medailles. “Mijn eerste roeimedaille!”, jubelde Catherine. “Geweldig!”

  Ook Adamski treurde niet lang om het verlies. “Ja, we hebben verloren. Maar we hebben haar hart gewonnen.” Na de race gingen de roeiers en William en Catherine aan het bier. Het openslaan van het houten biervat met een grote hamer liet de hertogin over aan haar man. “Ik doe niet alles”, grapte ze.

  20 juli 2017 - 19:54