×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William ingezet bij reddingspoging tiener

  William ingezet bij reddingspoging tiener

  Prins William had donderdag een moeilijke dag als ambulancepiloot. Hij werd ingezet in Cheshunt, waar een zestienjarige jongen in de problemen was gekomen tijdens een dagje op het water. De hulpdiensten konden de tiener echter niet redden.


  Behalve de ambulancehelikopter werden ook een politiehelikopter, de reddingsbrigade en ambulances opgeroepen. William, die werkzaam is als piloot voor de East Anglian Air Ambulance, landde de helikopter rond 19.45 uur. “Wat er ook gebeurd is, je kunt niet zeggen dat de hulpdiensten hun best niet hebben gedaan”, zei een ooggetuige tegen The Telegraph. “Ik heb er nog nooit zo veel gezien.”

  William liet vorig jaar doorschemeren zijn werk bij de East Anglian Air Ambulance soms heel zwaar te vinden. Tijdens een bezoek aan een hulplijn wilde prins alleen meeluisteren als het onderwerp niet te zwaar was. “Ik heb al veel verdrietige families in de helikopter, dus ik kan er niet veel meer bij hebben”, zei hij in augustus.

  De prins stopt binnenkort met zijn werk als ambulancepiloot. Deze zomer verhuist hij met zijn gezin naar Londen, vanwaar hij en zijn vrouw Catherine meer officiële taken gaan vervullen namens koningin Elizabeth. William vliegt sinds de zomer van 2015 geregeld in een helikopter van de East Anglian Air Ambulance, voordien werkte hij jarenlang als reddingspiloot bij de Britse luchtmacht.

  26 mei 2017 - 13:09