×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William heeft drukke zondag op Malta

  Prins herdenkt 50-jarige onafhankelijkheid eiland

  William heeft drukke zondag op Malta

  Prins William heeft als invaller voor zijn vrouw Catherine een druk programma op de tweede dag van zijn bezoek aan Malta. Malta viert zondag dat het precies een halve eeuw onafhankelijk is van Groot-Brittannië.


  De prins was zondagmorgen al vroeg in de St John’s co-kathedraal voor een speciale dankdienst ter gelegenheid van de verjaardag van de onafhankelijkheid. Tijdens de mis vroeg aartsbisschop Paul Cremona om meer compassie en aandacht voor vluchtelingen die vaak vanaf de Afrikaanse kust op Malta en het zustereiland Gozo belanden.

  Na afloop van de mis bekeek William in het museum van de kathedraal twee schilderijen van Caravaggio. Daarna ging hij naar het jeugdcentrum Agenzija Zghazagh. Dat gaf de bevolking ook de kans een glimp op te vangen van de koninklijke bezoeker, die een korte ontmoeting had met publiek op het Vittoriosa-plein.

  Voor William staan verder nog een rondvaart door de haven en een tuinfeest bij de Britse vertegenwoordiger op Malta op de agenda. Het bezoek zou oorspronkelijk worden gebracht door Catherine, maar zij moest donderdag zoals verwacht afzeggen vanwege haar ernstige zwangerschapsmisselijkheid.

  22 september 2014 - 09:56