×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William en Kate: lockdown is frustrerend

  Het paar werd uitgebreid geïnterviewd door de BBC

  William en Kate: lockdown is frustrerend

  Vandaag was er een uitgebreid interview met William en Kate te zien op de BBC. Het paar uitte hun zorgen over de coronacrisis. Ze spraken over de hardwerkende zorgmedewerkers en het gevaar voor de mentale gezondheid. William zei onder andere dat de drie weken durende lockdown voor veel Britten "frustrerend" is en dat de "druk, stress en eenzaamheid" toenemen bij mensen.


  Bezorgdheid

  William was ook erg bezorgd over zijn vader toen die besmet was met het coronavirus. “Hij valt in een risicogroep, dus ik maakte me zeker even zorgen”, zei William voor de camera. “Maar hij heeft veel infecties en verkoudheidjes gehad over de jaren, dus als iemand het virus kon verslaan, is hij het wel. En gelukkig had hij alleen milde klachten.”

  Ups en downs

  Volgens Kate maakt ook de koninklijke familie net als andere families ‘ups en downs’ mee. William en Kate noemen het thuisonderwijs van hun kinderen ‘uitdagend’. Kate kan er soms ook wel een beetje om lachen. “We proberen vast te houden aan een strikt schema. Maar het is hectisch, als ik eerlijk ben. We hebben de kinderen trouwens niet eens verteld dat we door gingen met school tijdens de vakantie. Een beetje gemeen misschien.”

  Mooie woorden

  Het paar spreekt over het personeel in de zorg mooie woorden uit. “Ze doen hun werk buitengewoon goed. Ik denk dat het dramatisch gaat veranderen hoe we hen gaan waarderen in de toekomst. Dat is iets positiefs uit deze crisis”, zei Kate. William zei dat het logisch is dat zorgmedewerkers angstig zijn en sommigen “elke dag bang zijn om naar hun werk te gaan”.

  Zorgen om Britten

  Het paar maakt zich zorgen over de geestelijke gezondheid van de Britten. Aankomende maandag komt er een korte film op de Britse televisie waarin tips worden gegeven over mentaal welzijn. William en Kate hebben de voice-overs ingesproken. “Als deze lockdown nog langer gaat duren, is er steeds meer behoefte aan goede zorg voor de geestelijke gezondheid. We moeten het serieus nemen en mensen moeten weten hoe ze aan die steun moeten komen”, zei William. “Verbonden blijven, positief blijven en met vrienden en familie praten is erg belangrijk.”

  Lees ook:

  Nu Harry en Meghan in Los Angeles zijn zitten ze niet alleen thuis, maar gebruiken ze hun tijd ook om vrijwilligerswerk te doen voor Project Angel Food.

  Harry en Meghan hebben hun droomhuis gevonden! Bekijk hier hoe het eruit ziet

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA.

   

  17 april 2020 - 14:30