×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William en Kate leven mee met Sri Lanka

  Hertoglijk paar geschokt door aanslagen op Sri Lanka

  William en Kate leven mee met Sri Lanka

  In navolging van koningin Elizabeth hebben ook prins William en zijn vrouw Catherine laten weten geschokt te zijn door de aanslagen op Sri Lanka. De hertog en hertogin van Cambridge lieten maandag weten dat ze “diep geraakt” waren toen ze het nieuws over de “verwoestende aanslagen” vernamen.

  “Zinloze handelingen zoals deze op plaatsen waarvan mensen verwachten dat ze er op hun veiligst zijn, zijn echt gruwelijk”, aldus William en Catherine. “Onze harten gaan in deze tragische tijd uit naar de families en vrienden van de slachtoffers, naar de christelijke gemeenschap en naar de mensen van Sri Lanka. Jullie zijn in onze gedachten en gebeden.”

  Koningin Elizabeth liet eerder op maandag weten mee te leven met de slachtoffers van de aanslagen. Op Sri Lanka vonden zondag, op Elizabeths 93e verjaardag, zeven explosies plaats. Daarbij kwamen zeker 290 mensen om het leven, onder wie 37 buitenlanders.

  Carl Gustaf

  Ook de Zweedse koning Carl Gustaf bracht zijn condoleances over aan de Sri Lankaanse president Maithripala Sirisena. Hij stuurde namens hem en zijn vrouw koningin Silvia een telegram naar de president, waarin het koningspaar hun “diepste en meest oprechte medeleven” betuigden.

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren zondag de eerste royals die reageerden op de aanslagen. “Wij zijn geschokt door dit brute geweld en zijn in gedachten bij alle getroffenen en hun familie”, aldus het koningspaar.

  22 april 2019 - 17:03