×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William en Harry nu officieel uit elkaar

  Cambridges en Sussexes splitsen met goedkeuring Queen

  William en Harry nu officieel uit elkaar

  Het zat er al aan te komen maar nu is het officieel: prins William en prins Harry gaan hun hofhouding opsplitsen. Koningin Elizabeth heeft toestemming gegeven om de zaken van de twee broers voortaan gescheiden te houden, zo kondigde Buckingham Palace donderdag aan.

  William en Harry, de hertogen van Cambridge en Sussex, delen nu nog een kantoor in Kensington Palace. Harry en zijn vrouw Meghan verhuizen echter dit voorjaar naar Frogmore Cottage in Windsor. Dat zal ook het startpunt zijn van hun eigen hofhouding. Volgens het paleis was de scheiding een al lang geleden besloten voornemen. Dit voorjaar worden Harry en Meghan ook voor het eerst ouders.

  De Sussexes hebben al een hoofd communicatie voor zichzelf aangesteld: Sara Latham gaat voor hen aan de slag. Zij zal rechtstreeks rapporteren aan de werknemers van de koningin.

  Vorige maand meldden enkele Britse media al op basis van bronnen dat William en Harry ‘uit elkaar’ zouden gaan. De hertog van Cambridge en de hertog van Sussex hebben verschillende verantwoordelijkheden en werkzaamheden en de verschillen worden in de toekomst nog groter als William zich meer en meer gaat bezighouden met taken die te maken hebben met zijn rol als toekomstig staatshoofd.

  15 maart 2019 - 10:31