×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William en Catherine vieren St. Patrick’s Day

  Hertog en hertogin van Cambridge delen klavertjes uit

  William en Catherine vieren St. Patrick’s Day

  De Britse prins William en zijn hoogzwangere vrouw Catherine hebben dinsdag Ierse soldaten geëerd op St. Patrick's Day. De hertog en hertogin van Cambridge gaven in Aldershot twijgjes met klavertjes aan de militairen.


  Tweehonderd soldaten marcheerden het plein op van hun militaire basis in Aldershot om de klavertjes in ontvangst te nemen. Catherine gaf mandjes vol twijgjes aan de officieren van de Ierse Garde, die op hun beurt de klavertjes verdeelden over hun bataljon. Na afloop bracht de langst dienende gardesoldaat een toost uit op William en Catherine.

  Het presenteren van de klavertjes, het symbool van de nationale feestdag van Ierland, door Britse royals aan Ierse militairen is al 114 jaar een traditie. De traditie werd in 1901 geïntroduceerd door koningin Alexandra, de vrouw van koning Edward VII. De Ierse Garde zelf werd in 1900 opgericht door koningin Victoria als eerbetoon aan de Ierse inzet tijdens de Tweede Boerenoorlog.

  Het bijwonen van de parade op St. Patrick's Day is een van de laatste openbare optredens van Catherine voordat ze met zwangerschapsverlof gaat. De hertogin van Cambridge, die momenteel acht maanden zwanger is, zal woensdag in ieder geval nog een kindercentrum in Londen bezoeken, meldt The Telegraph.

  17 maart 2015 - 14:18