×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William en Catherine op pad met Chinees presidentspaar

  Ontmoeting met acteur Jackie Chan

  William en Catherine op pad met Chinees presidentspaar

  De Chinese president Xi Jinping en zijn vrouw Peng Liyuan zijn woensdag aan de tweede dag van hun staatsbezoek begonnen. Prins William en zijn vrouw Catherine kwamen naar het Lancaster House voor een bijeenkomst over samenwerking tussen de twee landen op cultureel gebied.


  Xi Jinping was niet de enige vip tijdens de bijeenkomst. Het gezelschap kreeg een keur aan zowel Britse als Chinese culturele hoogstandjes te zien. Zo werd er in de lobby een gedeelte van de populaire musical Matilda opgevoerd, stonden ze oog in oog met een pandamascotte uit de animatiefilm Kung Fu Panda en was er een ontmoeting met de cast van het Britse kostuumdrama Poldark. Ook voegde de in China geboren acteur Jackie Chan zich bij de delegatie en ging met hen op de foto.

  Als president van de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) bood William Xi Jinping bovendien een geschenk aan. De filmorganisatie liet een kunstwerk maken dat de hertog van Cambridge hem namens de filmorganisatie mocht overhandigen.

  21 oktober 2015 - 15:25