×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William en Catherine aan de slag op markt

  William en Catherine aan de slag op markt

  De Britse prins William en zijn vrouw Catherine hebben donderdag de handen uit de mouwen gestoken tijdens een bezoek aan een markt in het Duitse Heidelberg. De hertog en hertogin van Cambridge gingen aan de slag met pretzels en snoep.


  William en Catherine kregen allebei een sliert deeg en de uitdaging daar een pretzel van te maken. De hertogin draaide daar haar hand niet voor om en had in no time een krakeling voor zich liggen. Haar man had iets meer moeite met de zwaai die hij moest maken en smokkelde een beetje. “Het lijkt op een pretzel”, was Williams conclusie.

  Na het proeven van alcoholische versnaperingen, taarten en andere lokale specialiteiten moesten de hertog en hertogin weer aan de slag. In een snoepkraam ging het stel aan de slag met het maken van lolly’s. Ook dat ging Catherine beter af.

  Fascinerend

  Voordat William en Catherine naar de markt gingen, bezochten ze het German Cancer Research Center. Daar leerden ze meer over de behandeling van leukemie, onder meer van de Britse stamcelbioloog Michael Milsom. “Ik had nooit durven dromen dat ik mijn werk zou presenteren aan de toekomstige koning”, zei de onderzoeker, die al zeven jaar in Heidelberg werkt, tegen Britse media.

  Niet alleen de stamcelbioloog was onder de indruk; William en Catherine stonden versteld van het werk van het German Cancer Research Center. “Dit is fascinerend!”, zei de prins toen hij door een microscoop keek. “Het is in 3D, dat is geweldig!”, merkte zijn echtgenote op.

  William en Catherine brengen een driedaags bezoek aan Duitsland. De hertog en hertogin kwamen woensdag aan, met hun kinderen prins George (3) en prinses Charlotte (2). Voordat ze naar Duitsland vlogen, had het gezin twee dagen doorgebracht in Polen.

  20 juli 2017 - 17:02