×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William, Catherine en Harry bekijken klaprozenveld bij Tower

  888.246 keramieken klaprozen om oorlogsslachtoffers te herdenken

  William, Catherine en Harry bekijken klaprozenveld bij Tower

  Na de herdenkingen in België op maandag bleven prins William, zijn echtgenote Catherine en prins Harry dinsdag dichter bij huis om te herdenken dat de Eerste Wereldoorlog 100 jaar geleden uitbrak.


  Het trio ging rond het middaguur gezamenlijk naar de Tower of Londen, waar rondom in de gedempte gracht de afgelopen dagen 888.246 klaprozen van keramiek zijn neergelegd om de oorlogsslachtoffers te herdenken. De klaproos is het symbool van de oorlog omdat deze na zware bombardementen zo makkelijk groeide en bloeide in de velden van Vlaanderen.

  In Groot-Brittannië ging maandagavond tussen 22.00 en 23.00 uur het licht uit, een eeuw nadat de Britten de oorlog aan het Duitse keizerrijk verklaarden, dat op 4 augustus 1914 België was binnengevallen.

  5 augustus 2014 - 12:26