×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William benoemt #Metoo wél bij BAFTA’s

  William benoemt #Metoo wél bij BAFTA’s

  Catherine, de hertogin van Cambridge, verscheen tot teleurstelling van vele kijkers niet in het zwart bij de uitreiking van de BAFTA's naar aanleiding van de #Metoo-discussie. De kwestie werd echter niet helemaal genegeerd door het Britse koningshuis. Prins William benoemde het als voorzitter van The British Academy Of Film And Television Arts (BAFTA) wel in het voorwoord van het programmaboekje.


  'Zorgen voor een veilige en professionele werkomgeving voor ambitieuze acteurs en filmmakers is ongeacht hun achtergrond en omstandigheden van vitaal belang', schreef William. 'Als voorzitter ben ik trots hoe BAFTA hiermee om is gegaan, in een jaar dat de industrie volledig op zijn kop werd gezet toen veel dappere mensen zich uitspraken tegen pesten, intimidatie en misbruik met gevaar voor hun carrière en reputatie'.

  Catherine, de vrouw van William, verscheen zondag bij de awardceremonie als een van de weinigen in een gekleurde jurk. Bijna alle sterren hadden iets zwarts uit de kast getrokken om hun steun te betuigen aan de mensen die de #Metoo-discussie hebben ontketend.

  De 'dresscode' was voor Catherine een lastige zaak omdat ze als lid van het koninklijk huis geen politiek getinte statements mag maken. Een woordvoerder van Kensington Palace wilde tegenover The Telegraph niet reageren op de kledingkeuze van de hertogin.

  19 februari 2018 - 12:03