×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • William aan de slag als piloot traumahelikopter

  Salaris gaat naar een goed doel

  William aan de slag als piloot traumahelikopter

  Prins William heeft een nieuwe baan. De hertog van Cambridge gaat aan de slag bij de East Anglian Air Ambulance als piloot van een traumahelikopter, dat heeft Clarence House laten weten.


  "De hertog van Cambridge gaat aan de slag als helikopterpiloot bij de East Anglian Air Ambulance. Hij begint in de lente van 2015", twittert Clarence House. Op de officiële website van het Koninklijk Huis staat dat de zoon van prins Charles in de herfst en winter begint aan zijn trainingsperiode, zodat hij in de lente echt kan beginnen. Hij zal zowel dag- als nachtdiensten gaan draaien.

  De prins begint zijn functie als co-piloot, maar kan opklimmen tot gezagvoerder. Deze nieuwe baan wordt het belangrijkste waar de prins zich mee bezig zal gaan houden, maar daarnaast zal hij ook regelmatig koningin Elizabeth vertegenwoordigen, zowel in binnen- als buitenland. Het salaris dat William iedere maand krijgt, zal hij doneren aan een goed doel, laat het Koninklijk Huis weten.

  Prins William werkte voorheen als Search & Resue Pilot bij de Royal Air Force (RAF). Hij nam deel aan meer dan 150 reddingsoperaties. In september 2013 stopte hij hiermee.

  7 augustus 2014 - 15:35