×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Wat is de achternaam van prins George?

  Welke achternaam komt er op de klassenlijst?

  Wat is de achternaam van prins George?

  Britse media breken zich het hoofd over de intrigerende vraag onder welke achternaam prins George (4) in september zijn schoolleven begint. 'George Alexander Louis', zoals de zoon van prins William en Catherine voluit heet, heeft eigenlijk geen achternaam.


  'Leden van de koninklijke familie kunnen de naam van het koningshuis gebruiken of een achternaam en die hoeven niet altijd hetzelfde te zijn. Vaak gebruiken ze helemaal geen achternaam', aldus uitleg op de website van het koningshuis.

  Voor prins George kan worden gekozen uit 'Wales', naar de titel 'prins van Wales' van zijn grootvader prins Charles, een naam die vader William ook wel gebruikt, of 'Cambridge', naar de huidige titel 'hertog van Cambridge' van William.

  Optie

  Een minder voor de hand liggende optie, maar wel een die bijvoorbeeld The Independent oppert, is 'Mountbatten-Windsor', naar overgrootvader prins Philip en het koningshuis van koningin Elizabeth. Een simpel 'prins George' op de klasselijst van de school zou teveel de nadruk leggen op dat prins zijn.

  Kensington Palace, het kantoor van George's ouders, wenst geen commentaar te geven op de speculaties.

  28 juli 2017 - 17:32